کد مطلب: 204736
باتري‌هايي که نيمي از آن هواست! / گام بلند فناوران ايراني در فناوري باتري‌سازي
تاریخ انتشار : 1399/12/27 13:12:49
نمایش : 1137
يک شرکت فناور ايراني توانسته است، به نسخه اوليه باتري هايي که با هوا کار مي‌کنند، دست يابد.

به گزارش هفت چشمه به نقل از فارس، کاهش منابع سوخت هاي فسيلي و عدم تـجديدپذيري آن ها از يک سـو و لـــزوم کاهــش آلودگــي هاي زيست محيطي از سوي ديگر، باعث روي آوردن دولـت ها و شرکت هاي بزرگ دنيا به منابع تأمين انرژي پاک شده است.

پيشرفت هاي زيادي در اين زمينه در کل دنيا صورت گرفته است. پيشرفت هايي که به تازگي توانسته از تکنولوژي باتري هاي ليتيوم يوني( براي نمونه باتري تلفن همراه) که داراي منابع محدود و خطر انفجار است، عبور کرده و نسل جديدي از باتري ها را به بازار معرفي کند، باتري هاي فلز-هوا. باتري هايي که بر پايه اکسيژن هوا، جريان الکتريکي توليد مي‌کنند و بيش از ۵ برابر باتري هاي ليتيوم-يوني انرژي دارند.

اين نسل جديد از باتري ها با مزيت هايي نظير ۵ برابر شدن توليد انرژي نسبت به باتري هاي ليتيومي، عدم آلودگي محيط زيست، عمر طولاني (حدود 4 برابر باتري هاي ليتيوم-يون) و زمان بسيار کوتاه شارژ و احيا، کاربردهاي فراواني در وسايل حمل و نقل الکتريکي، سيستم هاي برق پشتيبان، صنايع نظامي و... دارند.

 در واقع باتري هاي فلز-هوا در سيستم هايي که ايمني بسيار بالا، قيمت مناسب و قابليت شارژ سريع اهميت زيادي دارد، حتما به عنوان يک گزينه مطلوب معرفي مي شود.

همين کاربردها باعث شده تا مجموعه هاي بزرگ فناور دنيا همچون نانت انرژي، فوجي پيگمنت، جي پي باتري و... به دنبال تجاري سازي اين محصول بوده و سعي دارند از اين رهگذر آينده صنعت انرژي جهان را به دست بگيرند.

همچنين بر اساس گزارش سايت گرندويوسرچ اندازه بازار باتري هاي فلز هوا در سال 2020 معادل 1080 ميليون دلار بوده و پيش بيني مي شود در سال 2027 به رقم 2020 ميليون دلار برسد.

يک شرکت ايراني از پيشروهاي اين فناوري!

اما نکته حائز اهميت در اين ميان، جايگاه ايران در زمينه باتري هاي فلز-هواست. در سال هاي اخير شرکت فناور ايراني به نام نواسي با کمک تيم جوان خود توانسته است، نسل جديد اين باتري ها را در پروژه‌اي به نام سانيوا بومي سازي نموده و امروز به نسخه mvp اين تکنولوژي دست پيدا کند.

تکنولوژي که مراحل ثبت دانش در مراجع داخلي کشور را پشت سرگذاشته و مرحله تجاري سازي را پيش رو دارد.

اين شرکت، پروژه سانيوا (ساخت باتري هاي فلز-هوا) را در سال ۱۳۹۸ و با هدف توسعه باتري هاي نسل جديد جهت ارتقاي سطح بهره مندي از انرژي هاي نوين شروع و با معرفي اين فناوري به مجموعه هاي ديگر، توانست از يکي از شرکت هاي معتبر و پرتوان در توليد وسايل نقليه الکتريکي، سفارش ساخت نمونه را دريافت کند.

هم اکنون نيز نواسي همتراز با شرکت‌هاي فناور بزرگ دنيا در مرز اين فناوري براي تجاري‌سازي اين باتري‌ها گام برمي‌دارد.

 

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg